Pro zvětšení obrázku na něj klikněte

floydmore


 

Našli jste tento produkt někde levnější? .. Potřebujete poradit s výběrem? Napište nám nebo zavolejte a my se přizpůsobíme






* Povinná pole


PINK FLOYD - DARK SIDE OF THE MOON (LP)

750,- Kč
cena za kus vč. DPH
bez DPH: 620,- Kč

Nakoupit přes tel.: 603 581 305

Více než měsíc

Záruka 24 měsíců (i pro firmy)

Zasíláme do ČR i na Slovensko

bestseller

    The Dark Side of the Moon je osmé studiové album anglické skupiny Pink Floyd, vydáno bylo v březnu 1973. Jedná se o komerčně nejúspěšnější album kapely, celosvětově se jej prodalo přibližně 50 milionů kopií.

 V americkém žebříčku Billboard 200 se udrželo celkem 741 týdnů (tj. přes 14 let; na prvním místě ale strávilo pouze jeden týden), což je rekord, který žádná jiná hudební deska nepřekonala. V britském žebříčku se na vrchol nikdy nedostalo, umístilo se nejvýše na druhé příčce.

The Dark Side of the Moon je nihilistické a pesimistické koncepční album, které se zabývá problémy současného života, jako jsou peníze, chamtivost, války, ale i samota, lidský strach či plynoucí čas, který nejde zastavit. Koncepci vytvořil a všechny texty napsal baskytarista skupiny Roger Waters, po hudební stránce se na albu podíleli všichni členové Pink Floyd.


  Někteří kritici označují Dark Side of the Moon jako jedno z deseti nejaudiofilštějších alb na světě. Ostatně, naměřené vysoké hodnoty Dynamic Range tomu odpovídají.


Skladby strana A:

1. Speak To Me

2. Breathe

3. On The Run

4. Time

5. The Great Gig In The Sky

Skladby strana B:

6. Money

7. Us And Them

8. Any Colour You Like

9. Brain Damage

10. Eclipse


Specifikace

SPECIFIKACE
Typ nosiče: LP, vinyl
Vydavatel / datum: Warner Music / 3. 11. 2016
EAN: 5099902987613